15:00

Sundborns GoIF

Referat: Amsbergs SK - Sundborns GoIF

Tung seger i toppstriden!

Det blev en spännande match i Amsberg i eftermiddags där Sundborns GoIF i sitt nya svarta bortaställ till slut drog det längsta strået via seger 2-4 (1-0) efter mål av Filip Laudon, Joel Sjögren (2) och Mustafa Alibakhshi. Sundborn gör en genuin laginsats där de, främst i 2:a halvlek, krigar hårt för varandra. Segern innebär att Sundborn, med 3 omgångar kvar, tar sig förbi just Amsbergs SK och upp på en 2:a-plats i tabellen.

Lagkapten Filip Laudon tar över Matchens Lirare-hatten från August Enarsson Bernard efter att med sin föredömliga insats i 2:a halvlek lett laget till seger, vilket även 1 mål + 2 assist är ett fint kvitto på.

GoIF gör en svag 1:a halvlek där de har svårt att få grepp om både boll och spel på den studsiga Amsbergsvallen. Laget är otydligt i sitt presspel där hemmalaget gång på gång tillåts vandra upp på kanterna en bit in på bortalagets planhalva och måtta inlägg, vilka ofta leder till farligheter. I 26:e minuten är det just ett inlägg från kanten, denna gång Amsbergs vänstra, som leder fram till att de får fast bollen i boxen och hittar fram till ett friläge till deras vänster som de avslutar lågt mot bortre stolpen bakom burväktare Niklas Sjögren. 1-0.

Efter målet har Sundborn fortsatt svårt att få igång spelet. Laget stressar bollen framåt i banan och försummar sitt annars fina tålamod i speluppbyggnaden. I slutet av halvleken är Amsberg väldigt nära att utöka ledningen, men en rensning av mittbacken Martin Bergenholtz på mållinjen - efter ett parti flipperspel i målområdet - samt en straffmiss ett par minuter från pausvilan räddar gästerna kvar i matchen.

I paus gör Sundborn några förändringar och trycker bland annat på hur laget ska agera på fasta offensiva situationer. August Enarsson Bernard frispelar Filip Laudon i minut 65 där lagkaptenen lobbar bollen elegant över den utrusande målvakten. Bara 7 minuter senare nickar Joel Sjögren in Filips högerhörna. Glädjen blir dock kortvarig då en lyftning från Amsbergs högerkant letar sig in under ribban i minut 80. Kort därpå skriver dock Joel Sjögren in sig i målprotokollet ånyo då han nickar in Filips frispark från högerkanten. Amsberg trycker på i slutet men tyvärr kommer matchen av sig efter en korsbandsskada på en hemmaspelare med 5 minuter kvar. Otroligt tråkigt! När matchen väl blåses igång igen har musten runnit ur Amsberg och i 99:e minuten kan Mustafa Alibakhshi iskallt sätta dit 2-4, frispelad av Johan Strömer.

Härnäst väntar ytterligare en tuff 6-poängsmatch då Ulfshyttans IF besöker Sundens IP kommande söndag.